Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Prisene stiger i USA
Norske boligpriser fortsetter opp
Nets og Proffice inngår avtale
Oljevekst som i 2012
Russisk fredskonvoi på vei
Kan kreve ny PFU-leder
Visma kjøper i Latvia
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis onsdag
20. august 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Norske boligpriser stiger fortsatt

Christian Dreyer(Foto:Eiendom Norge)
Boligprisene st4eg 0,9 prosent i juli korrigert for sesongvariasjoner. I juli steg prisene med 0,1 prosent sammenliknet med måneden før, viser bruktboligprisstatistikken Eiendomsverdi har utarbeidet for Eiendom Norge, som ble lagt frem tirsdag.- Prisoppgangen i juli var uventet, da prisene normalt går ned i juli måned, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding. - Dette er den sjette måneden med sesongkorrigert vekst. Tallene vitner om et sterkt boligmarked, selv om aktiviteten som vanlig har vært lav i feriemåneden, sier meglertoppen.

Norwegian innstiller Israel-fly

Bjørn Kjos(Foto:Norwegian)
Norwegian dropper sine flgninger til Israel denne uken. Årsaken er en rakett som nylig slo ned like ved flyplassen i Tel Aviv, opplyser Sveriges Radio onsdag. Norwegian fløy 2,3 millioner passasjerer i juni 2014, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 82,5 prosent. I juni fløy 2 304 506 passasjerer med Norwegian, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 45 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 39 prosent denne måneden. Fyllingsgraden var 82,5 prosent i juni, opp 2,9 prosentpoeng. - Det er gledelig at vi fortsetter å fylle flyene selv med kraftig kapasitetsvekst. Også på norsk innenriks fylles flyene godt. Samtidig fortsetter vi å tiltrekke oss nye kunder utenfor Skandinavia, hvilket er helt i tråd med vår internasjonale strategi, sier administrerende direktør Bjørn Kjos. I juni fikk Norwegian levert en fabrikkny Boeing 737-800 og en ny 787 Dreamliner. Selskapet får levert totalt 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i løpet av 2014.
Bedre økonomi i USA

Barrack obama8Foto:US Gov)
Sysselsettingen utenom jordbruket i USA steg med 288.000 personer i juni viser jobbrapporten som Det amerikanske arbeidsdepartementet la frem torsdag.- Dette er nok et signal på at det går bra i USA, sier analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets. På forhånd var det ventet at antall sysselsatte ville øke med 215.000 personer, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.6,1 prosent ledighet- Det er bra fart i det amerikanske forbruket, som utgjør tre fjerdedeler av den amerikanske økonomien. Det er den viktigste årsaken bak de sterke tallene, sier Bernhardsen. Sysselsettingen blir målt i en undersøkelse blant amerikanske bedrifter. Arbeidsledigheten blir på sin side målt i en undersøkelse blant 60.000 husholdninger.- Vi har veldig optimistiske prognoser på USA. Vi tror at sysselsettingsveksten vil være god fremover, sier han. Arbeidsledigheten endte på 6,1 prosent i juni.Sysselsettingen utenfor jordbruket for mai ble revidert fra opprinnelig rapportert 217.000 til 224.000.

Ber om lavere eierandeler

Monica Mæland(Foto: Regjeringen)
I den kommende eierskapsmeldingen varsler næringsminister Monica Mæland at regjeringen vil be Stortinget om fullmakter til å kunne redusere statens eierskap ned mot 34 prosent i de to børsnoterte selskapene Telenor ASA og Kongsberg Gruppen ASA. Dette vil øke statens fleksibilitet til å kunne selge eller støtte eventuelle oppkjøp, fusjoner eller andre strategiske tiltak som kan bidra positivt til utviklingen i selskapene.-Jeg understreker at vi ikke har hastverk med endringer, og fullmakter innebærer ingen forpliktelse til å selge. En eventuell utnyttelse av fullmaktene vil avhenge av forretningsmessige vurderinger blant annet av selskaps- og markedsspesifikke forhold for å sikre verdiene og styrke konkurransekraften, sier næringsminister Monica Mæland (H).- Både Telenor og Kongsberg Gruppen er viktige norske selskaper hvor regjeringen ønsker en nasjonal forankring og at sentrale hovedkontorfunksjoner forblir i landet. Dette sikrer vi ved at staten eier minst 34 prosent av aksjene, sier Mæland. Staten eier i dag 53,97 prosent av aksjene i Telenor ASA, som har en markedsverdi på 218 milliarder kroner. Staten eier 50,001 prosent av Kongsberg
USA får vekst og lavere ledighet

Christine Lagarde(Foto:IMF)
Det internasjonale pengefondet spår bedre ledighetstall men vekstrate under historiske nivåer. Det internasjonale pengefondet (IMF) øker vekstanslaget for BNP fra 2,8 prosent i 2014 til 3,0 prosent, skriver Nordens Nyheter.Det fremgår av en konjunkturoppdatering fra IMF mandag, sammenlignet med Word Economic Outlook-rapporten fra april i år. Vekstmomentet i den amerikanske økonomien avtok i første kvartal på grunn av uvanlig tøft vintervær. Aktiviteten har tatt seg opp, men ikke tilstrekkelig for å utligne effekten i første kvartal, skriver IMF.Men ledigheten faller fra 6,2 prosent i 2014 til 5,9 prosent i 2015. Fondet venter at det vil ta lang tid før langsiktig ledighetstall kommer ned på historiske nivåer fordi bedre utsikter vil trekke folk som har gått ut av arbeidsstokken tilbake til markedet.Den langsiktige vekstraten ventes nå å være rundt to prosent i flere år. Årsakene til dette er demografiske forhold og beskjedne utsikter til produktivitetsvekst, ifølge fondet. dermed får vi lave renteer i USA, Europa og Norge i lang tid fremover.Veksten i år(2014)ventes bli 2,0 prosent i år, revidert ned fra 2,8 prosent i IMFs våren varsel fra april, skriver Nordens Nyheter.

DnB`s reiseråd til Brasil

Anne Stine Eger Mollestad(Foto:DnB)
Til tross for at Norge var sjanseløs på å kvalifisere seg til VM, er det en rekke nordmenn som i disse dager tar turen til fotballens mekka. De bør være obs på at det er forskjell på å gå på kamp på Fosshaugane og på Maracana. Årets VM avholdes i Brasil, et land som har store utfordringer med kriminalitet. Ta derfor dine forholdsregler for å unngå å bli robbet eller svindlet, er anbefalingen fra skadeleder i DNB Skadeforsikring, Anne Stine Eger Mollestad.
Les mer...
Svensk industri videre opp

Carl-Henric Svanberg(Foto:Volvo)
Industriproduksjonen i Sverige var opp 3,0 prosent i april sammenlignet med måneden før. På årsbasis steg industriproduksjonen 0,6 prosent Det viser tall offentliggjort onsdag, ifølge Bloomberg News.Ifølge SME Direkt var industriproduksjonen ventet å være opp 2,5 prosent på månedsbasis. På årsbasis var industriproduksjonen ventet å falle 0,8 prosent. Industriordrene falt 1,3 prosent over måneden og var ned 1,0 prosent på årsbasis, skriver Bloomberg News.

Moody`s senker DnB

Rune Bjerke(Foto:DnB)
Moody's Investors Service har i dag endret ratingutsiktene for en rekke europeiske banker på grunn av det nylig vedtatte BRRD (Bank Recovery and Resolution Directive), og SRM (Single Resolution Mechanism) i EU. Moody's har endret DNB Bank ASAs rating fra A1 stable outlook, til A1 negative outlook. Standard and Poor's Rating Services bekreftet DNB Bank ASAs rating på A+, stable outlook, 30. April 2014.
Manne Tiensuu forlater Finnair

Finnairs SVP HR Manne Tiensuu vil forlate selskapet og trer ut av Finnair hovedstyre etter å ha hatt stillingen siden 2010. Han slutter i selskapet vil når Finnair har funnet en etterfølger.-Manne har gjort en god jobb i å utvikle Finnairs menneskelige ressurser og personalpolitikk i selskapet. Effektivisering og utvikling av HR -funksjonen har vært en betydelig prestasjon, og han haar forbedret vår lederkultur, sier Finnairs konsernsjef Pekka Vauramo . Når det gjelder endringsledelse , har Finnair fulgt prinsippet om at ledelses- teamet i fellesskap innførte et programm for å redusere kostander i 2011 . Vårt mål var å bygge en lønnsom og bærekraftig Finnair ved å ha en åpen dialog selv i saker som er smertefulle . Manne har hatt en sentral rolle i å forme disse prinsippene i Finnair-ledelsen i praksis . Dette arbeidet vil fortsette, noe som fortsetter å skape menneskelige ressursen utfordringer . Finnair vil sikre at grunnleggende HR-tjenester , som lette hverdagen for selskapets medarbeidere. -Jeg ønsker Manne lykke til i hans fremtidige karriere, sier konsernsjef Pekka Vauramo. Google Oversetter for bedrift:Verktøysett for oversettereNettstedoversetterGlobal Market Finder Slå av øyeblikkelig oversettelseOm Google OversettMobilPersonvern

Ellefssen blir kabinettssjef

Vegaard Ellefsen(Foto:Reg
Norges Nato-ambassadør Vegard Ellefsen (63) blir kabinettsjef for Jens Stoltenberg i Brussel. Dermed er den viktigste norske nøkkelpersonen for Stoltenberg klar. Påtroppende generalsekretær Jens Stoltenberg bekrefter overfor DN at Vegard Ellefsen blir hans kabinettsjef.– Jeg er veldig glad for at han skal lede mitt kontor. Vegard Ellefsen er usedvanlig kunnskapsrik med omfattende erfaring fra forsvars- og sikkerhetspolitikk og Nato spesielt. Jeg har hatt gleden av å jobbe med han ved tidligere anledninger og han får de beste vurderinger fra kolleger, ikke minst fra mange Nato-land, sier Stoltenberg ifølge Dagens Næringsliv. Han vil ta utgangspunkt i hvordan avtroppende Nato-sjef Anders Fogh Rasmussen har organisert seg. Det betyr en kabinettsjef, en militærattaché, en personlig rådgiver og en kommunikasjonsrådgiver. Han vil ta utgangspunkt i hvordan avtroppende Nato-sjef Anders Fogh Rasmussen har organisert seg. Det betyr en kabinettsjef, en militærattaché, en personlig rådgiver og en kommunikasjonsrådgiver.
SAS er verdens mest punktlige

Rickard Gustafsson(Foto:Star azlliance)
SAS landet over 90 prosent av sine fly i rute og er dermed på førsteplass blant verdens store, internasjonale flyselskaper, viser en aprilmåling. Av de europeiske flyselskapene har Norwegian også en punktlighetsgrad på over 90 prosent. Med en punktlighetsgrad på 91,30 prosent ligger SAS foran Air Berlin (90,50 prosent) på andreplass og Austrian Airlines (89,36 prosent), skriver Aftenposten med kilde fra Flightstats.com. – Dette var hyggelige nyheter. Dette sier mye om vår daglige drift og virksomhet og betyr enormt mye for en bedrift som har vært gjennom en stor og smertefull omstilling. Kundetilfredsheten og omdømmet er høyere enn på mange år, og helt på toppen av VM-seierspallen er vi vel for første gang siden 2012, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.Norwegian konkurrerer blant de europeiske selskapene. Selskapet ligger på en 18. plass og har et svært godt resultat på 90,16 prosent.

Flytoget best igjen

CEO Linda Stilseth(Foto:Flytoget)
Blant 180 virksomheter fra rundt 30 bransjer stikker Flytoget igjen av med prisen for Kundetilfredshet fra Norsk Kundebarometer. Resultatene er basert på en årlig datainnsamling foretatt blant norske husholdninger, hvor mer enn 7000 norske forbrukere har fortalt hvor fornøyd de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester fra. Nordens Nyheter skrev tidligere denne uken at Skandiabankenkom best ut av bankene, og havner på 6. plass totalt sett i undersøkelsen. Toyota kaprer tredjeplassen med 83,3 poeng rett foran mobilselskapet OneCall.De minst fornøyde kundene har Rimi og McDonalds,i undersøkelsen med henholdsvis 59,1 og 58,9 poeng, viser Norsk Kundebarometer.
Underskudd under tre prosent

For første gang siden utbruddet av finanskrisen, faller budsjettunderskuddet for hele eurosonen under tre prosent. Spesielt i kriselandene, har situasjonen i stor grad bedret seg. Særlig positiv var utviklingen i de kriselandene i eurosonen - fremfor alt i Hellas. Eksklusive kostnaden for rekapitalisering av banker, offentlig forvaltning underskudd falt fra 6,2 prosent til 2,1 prosent av den økonomiske produksjonen. Det var den største nedgangen i alle medlemsstatene i EU. Også i andre kriseøkonomier, har situasjonen for offentlige midler kraftig forbedret: I Irland, underskuddet på 9,7 prosent av 6,2 falt til 7,2 prosent i Portugal til 4,9 prosent og fra 6,4 i Kypros til 5,4 prosent, skriver Die Welt.

Stor kontrakt til Aker Solutions

Kjell-Inge Røkke(Foto.Aker SOlutions)
Meglerhusene Nordea Markets og DNB Markets påpeker også i sine analyser at kontrakten er dobbelt så stor som ventet, og Aker Solutions har nå 24 milliarder kroner i ordrereserve. - Det er kjempebra. Det er, så vidt jeg kan komme på, den største kontrakten noe norsk selskap har vunnet, og i alle fall den største Aker Solutions har fått, sier analytiker Chr. Frederik Lunde i Carnegie til DN.Han tar raskt forbehold om at det kan være noen større riggkontrakter. denne ukens kontrakt tilsvarer verdien av 30 dypvannsrigger, skriver Nordens Nyheter.
Norsk bussordre til Scania

Klas Dahlberg(Foto:Scania)
Scania skal levere 114 busser til offentlig transport til Setesdal Bilruter og Agder Buss AS . Totalt 89 kjøretøy vil bli levert i år og ytterligere 25 vil bli satt i drift i løpet av høsten 2016 . Ordren er den største som Scania noensinne har fått for busser og trenere i Norge . "Scania ble valgt på grunnlag av pris,kvalitet , drift og vedlikehold var viktige faktorer , " sier Alf Reidar Birkeland , L / L Setesdal Bilruter og Agder Buss prosjektleder for dette anskaffelser . "Scania var konkurransedyktig på pris og kvalitet, men det var i drift og vedlikehold som det scoret høyest . "Scania skal levere flere buss -og bussmodeller, inkludert Scania Citywide bybuss , Scania Omnicity 320 og 340 intercity busser samt sin Scania Higer A30 trener . Som en del av avtalen , vil Scania gi reparasjon og vedlikehold tjenester .-Denne ordren bekrefter Scania evne til å tilby helhetlige løsninger for en bredt spekter av persontransportbehov", sier Klas Dahlberg , Senior Vice President og leder for busser ved Scania . Alle de nye busser vil bli utstyrt med Scania Fleet Management, som er en internettbasert tjeneste for overvåking, analyse og kontroll av bilparken .
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Prisene stiger i USA | Norske boligpriser fortsetter opp | Nets og Proffice inngår avtale | Oljevekst som i 2012 | Russisk fredskonvoi på vei | Kan kreve ny PFU-leder | Visma kjøper i Latvia | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste