Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Statoil leter i Australia
Bedre resultat for Moelven
Google svakere enn ventet
Laars Gullichsen best i Statoil
Statoil sparker fem hundre
Medisinpris til Norge
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis søndag
26. oktober 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Bedre tider for Moelven

Morten Kristiansen(Foto:Moelven)
Moelven Industrier bedrer sitt driftsresultat for 3. kvartal med NOK 46 millioner sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor. Forbedringen skyldes driftsforbedringer og bedre marked. Driftsinntektene i tredje kvartal ble NOK 2 028 millioner (1 883) og driftsresultatet endte på NOK 18 millioner (minus 28).Driftsinntektene økte dermed sammenlignet med samme periode i fjor, hovedsakelig på grunn av økte priser på ferdigvarer for selskapene innen Timber og Wood, samt økt aktivitetsnivå og bedrede priser for Byggmodulselskapene og Limtre. Riktig retning Konstituert konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA konstaterer at det går bedre for Moelven nå enn i fjor, og at konsernet er på vei i riktig retning.

Kjøper mer britisk eiendom

Yngve Slyngstad(Foto:Norges Bank)
Norges Bank Investment Management har kjøpt 100 prosent av bygget Bank of America Merrill Lynch Financial Centre, som ligger i King Edward Street i London.Prisen var 582,5 millioner pund, tilsvarende 6,1 milliarder kroner. Transaksjonen inkluderte ikke gjeld. Avtalen ble signert 9. oktober 2014, og bygget ble overtatt samme dag, melder Norges Bank Investment Management.Bygget er kjøpt av GIC, Singapores statlige investeringsfond.Eiendommen er på totalt 13.000 kvadratmeter og består av fire separate kontorbygg på totalt 54.348 kvadratmeter. Hele eiendommen leies i dag ut til Bank of America Merrill Lynch, som vil fortsette å ha ansvar for den daglige driften av eiendommen i henhold til leiekontrakten, skriver Nordens Nyheter.
F-35 gir amerikanske gjenkjøp

Terje Brathen(Foto:Kongsberg Defence)
Kongsberg Defence har inngått avtaler med Marvin Engineering og Northrop Grumman til en verdi av 300 millioner kroner. Kongsberg Defence Systems (KONGSBERG) har så langt i år mottatt ordre på tilsammen 460 mill. kroner til F-35 Joint Strike Fighter programmet. De nye avtalene inkluderer blant annet kontrakter med Marvin Engineering til 140 millioner kroner for leveranser av Air-to-Air Weapons Pylons til produksjonsfasene 6, 7 og 8 (LRIP 6-8) for F-35 Joint Strike Fighter. Kontraktene inneholder suppleringsleveranser til LRIP 1-3. Marvin Engineering er Lockheed Martins hovedleverandør for Weapons Pylons. Avtalene med Northrop Grumman er på 160 millioner for leveranser av strukturelle deler i kompositt til midtseksjonen på F-35 flyet (center fuselage parts). Avtalene gjelder for leveranser til LRIP 8 og 9 og er avrop av en rammeavtalesom er forhandlet for LRIP 8-10. Avtalen med Lockheed Martin er på 160 mill. kronerfor leveranser av deler til halerorene på F35 flyet (Rudders & Vertical Leading Edges) til LRIP 8.- Disse kontraktene har vi jobbet mot over tid og vi er fornøyd med at vi nåøker vår F-35 portefølje og fortsetter å styrke vår posisjon som leverandør av kvalitetsprodukter til F-35-programmet, sier Terje Bråthen, DirektørAerostructures i Kongsberg Defence Systems. Nordens Nyheters redaktør Harald Pettersen besøkte Northrop Gummans fabrikker i califonia i 2011.

Biltema med nye norske butikker

Knut Svenningsen(Foto:Biltema)
Svenskeide Biltema økte omsetningen i Norge med over 16 prosent i fjor. Nå planlegges en rekke nye varehus i Norge.– I år kjører vi for fullt på Vestlandet. I andre halvår bygger vi ut Bergen Åsanemed 2000 m2, som betyr dobbelt så stort varehus. Bergen Sandsli utvides til totalt3500 m2. Det er viktig for oss at kundene får se hele bredden i sortimentet, sier daglig leder Knut Svenningsen i Biltema til Nordens Nyheter.Et fullassortert varehus har 19 000 varelinjer.2015 blir et år med flere nyåpninger og utvidelser. Kjeden begynner året med et nytt varehus på 4000 m2på Askøy utenfor Bergen. Deretter følger Voss, Kirkenes, Drøbak, Jessheim, Orkanger og Skien.Dermed fortsetter det høye veksttempoet. På fem år er det etablert over 30 nye Biltema-butikker i Norge. Omsetningen i samme periode har vokst med 58 prosent. Kjeden sysselsetter rundt 1100 personer.Biltema leter også etter egnete tomter å bygge på i Bodø, Tromsø, Stavanger, Sandnes og Oslo.I fjor ble Biltema omorganisert i Norge. Alle 26 datterselskaper og franchiseselskaper ble fusjonert inn og eies nå av Biltema Norge AS. I tillegg har de norske butikkene i kjeden fått ny toppsjef, Knut Svenningsen fra Arendal som er er 32 år gammel, med 13 års erfaring i Biltema. – Jeg startet som varepåfyller i 2001, en ekstrajobb mens jeg var student. Et år senere begynte jeg å jobbe i kundeservice på lørdager. Biltema og møtet med kundene var så spennende at lørdagene faktisk var ukens høydepunkt, sier Svenningsen, som begynte på fulltid i da Biltema åpnet nytt, stort varehus i Arendal i 2004. Svenningsen rykket oppover og jobbet etter hvert med nyetableringer og som IT-ansvarlig, før han ble driftssjef og assisterende landssjef, og nå toppsjef i Norge.
Bør satse på aksjer og eiendom

Yngvar Slyngstad(Foto:Norges Bank)
Direktør Yngve Slyngstad i Oljefondet tror at det går dårligere for fondet i årene framover. Det er de meget lave rentene internasjonalt som gir grunn til bekymring.– Vi kan ikke vente at de gode tallene vil fortsette, slår han fast overfor Aftenposten.Rentene i utlandet er nå historisk lave, og det vil føre til et bedret investeringsklima, som kan øke aksjeverdiene. Dette kan igjen gi bedre avkastning for selskapene. Ringholm i Swedbank, som påpeker at rentene i Europa ikke har vært lavere på 500 år. Den som har 2.000 milliarder kroner plassert i rentepapirer må flytte dette over i aksjer, skriver Nordens Nyheter. Den løpende renten er nå rundt 2 prosent, opplyste Slyngstad i august. – Med et mål på prisveksten for de fleste sentralbanker på 2 til 2,5 prosent betyr det at vi i realiteten har en realrente lik null. Det er langt unna målsettingen om 4 prosent realavkastning, sier Slyngstad til Aftenposten. Men verdien av oljefondet vil være 6000 mill9iarder kroneer i 2020, skriver Nordens Nyheter

Flyr nødhjelp til Afrika

Bjørn Kjos(foto:Norwegian)
Norwegian og UNICEF Norge tar samarbeidet et steg videre, og sender et fullastet fly med nødhjelp fra Norge til Den sentralafrikanske republikk (SAR). I oktober lander Norwegian-flyet med medisiner og annet utstyr i SARs hovedstad Bangui, hvor barn og familier har vært uskyldige ofre for en brutal krigføring i mer enn åtte måneder. Norwegian og UNICEF Norge tar med dette et krafttak for en av verdens ”glemte” kriser, hvor 2,3 millioner barn lider og har behov for umiddelbar hjelp. En halv million mennesker er på flukt i det borgerkrigsherjede landet, og mangler det mest elementære for å overleve. Volden mellom de ulike grupperingene er nådeløs, og barna blir ikke spart verken for lemlestelser eller drap. - Vi ønsker å gjøre en ekstra innsats for å hjelpe barna i SAR, og samarbeidet vårt med UNICEF Norge gjør dette mulig. Vi har stilt fly til rådighet for praktisk nødhjelp i form av medisiner og utstyr. Vi vil også gjøre det mulig for våre kunder og egne kolleger å være med på hjelpeaksjonen for SAR, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian til Nordens Nyheter.
Qantas med sjokktap

Allan Joyce(Foto:Quantas)
Det australske flyselskapet Qantas har flydd inn et giganttap og lagt bak seg det verste året – så langt. Konkurransen fra lavprisselskaper og flyselskaper i Midtøsten er tøff.Aktiviteten i luftfartssektoren i Stillehavsregionen har aldri vært høyere. Passasjerveksten forventes å fortsette å stige. Det australske flyselskapet Qantas tapte likevel 2,8 milliarder australske dollar (16 milliarder kroner) i det nylig avsluttede regnskapsåret.Selskapets toppledelse tror at Qantas er i ferd med å få luft under vingene etter å ha flydd gjennom langvarig, kraftig turbulens. Risikoen for at selskapet ikke vil overleve som et selvstendig flyselskap er over.-Vi har kommet oss gjennom det verste. Nå er vi inne i et nytt år, sier selskapet toppsjef Alan Joyce ifølge Dagens Næringsliv.

Norske boligpriser stiger fortsatt

Christian Dreyer(Foto:Eiendom Norge)
Boligprisene st4eg 0,9 prosent i juli korrigert for sesongvariasjoner. I juli steg prisene med 0,1 prosent sammenliknet med måneden før, viser bruktboligprisstatistikken Eiendomsverdi har utarbeidet for Eiendom Norge, som ble lagt frem tirsdag.- Prisoppgangen i juli var uventet, da prisene normalt går ned i juli måned, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding. - Dette er den sjette måneden med sesongkorrigert vekst. Tallene vitner om et sterkt boligmarked, selv om aktiviteten som vanlig har vært lav i feriemåneden, sier meglertoppen.
Norwegian innstiller Israel-fly

Bjørn Kjos(Foto:Norwegian)
Norwegian dropper sine flgninger til Israel denne uken. Årsaken er en rakett som nylig slo ned like ved flyplassen i Tel Aviv, opplyser Sveriges Radio onsdag. Norwegian fløy 2,3 millioner passasjerer i juni 2014, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 82,5 prosent. I juni fløy 2 304 506 passasjerer med Norwegian, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 45 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 39 prosent denne måneden. Fyllingsgraden var 82,5 prosent i juni, opp 2,9 prosentpoeng. - Det er gledelig at vi fortsetter å fylle flyene selv med kraftig kapasitetsvekst. Også på norsk innenriks fylles flyene godt. Samtidig fortsetter vi å tiltrekke oss nye kunder utenfor Skandinavia, hvilket er helt i tråd med vår internasjonale strategi, sier administrerende direktør Bjørn Kjos. I juni fikk Norwegian levert en fabrikkny Boeing 737-800 og en ny 787 Dreamliner. Selskapet får levert totalt 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i løpet av 2014.

Bedre økonomi i USA

Barrack obama8Foto:US Gov)
Sysselsettingen utenom jordbruket i USA steg med 288.000 personer i juni viser jobbrapporten som Det amerikanske arbeidsdepartementet la frem torsdag.- Dette er nok et signal på at det går bra i USA, sier analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets. På forhånd var det ventet at antall sysselsatte ville øke med 215.000 personer, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.6,1 prosent ledighet- Det er bra fart i det amerikanske forbruket, som utgjør tre fjerdedeler av den amerikanske økonomien. Det er den viktigste årsaken bak de sterke tallene, sier Bernhardsen. Sysselsettingen blir målt i en undersøkelse blant amerikanske bedrifter. Arbeidsledigheten blir på sin side målt i en undersøkelse blant 60.000 husholdninger.- Vi har veldig optimistiske prognoser på USA. Vi tror at sysselsettingsveksten vil være god fremover, sier han. Arbeidsledigheten endte på 6,1 prosent i juni.Sysselsettingen utenfor jordbruket for mai ble revidert fra opprinnelig rapportert 217.000 til 224.000.
Ber om lavere eierandeler

Monica Mæland(Foto: Regjeringen)
I den kommende eierskapsmeldingen varsler næringsminister Monica Mæland at regjeringen vil be Stortinget om fullmakter til å kunne redusere statens eierskap ned mot 34 prosent i de to børsnoterte selskapene Telenor ASA og Kongsberg Gruppen ASA. Dette vil øke statens fleksibilitet til å kunne selge eller støtte eventuelle oppkjøp, fusjoner eller andre strategiske tiltak som kan bidra positivt til utviklingen i selskapene.-Jeg understreker at vi ikke har hastverk med endringer, og fullmakter innebærer ingen forpliktelse til å selge. En eventuell utnyttelse av fullmaktene vil avhenge av forretningsmessige vurderinger blant annet av selskaps- og markedsspesifikke forhold for å sikre verdiene og styrke konkurransekraften, sier næringsminister Monica Mæland (H).- Både Telenor og Kongsberg Gruppen er viktige norske selskaper hvor regjeringen ønsker en nasjonal forankring og at sentrale hovedkontorfunksjoner forblir i landet. Dette sikrer vi ved at staten eier minst 34 prosent av aksjene, sier Mæland. Staten eier i dag 53,97 prosent av aksjene i Telenor ASA, som har en markedsverdi på 218 milliarder kroner. Staten eier 50,001 prosent av Kongsberg

USA får vekst og lavere ledighet

Christine Lagarde(Foto:IMF)
Det internasjonale pengefondet spår bedre ledighetstall men vekstrate under historiske nivåer. Det internasjonale pengefondet (IMF) øker vekstanslaget for BNP fra 2,8 prosent i 2014 til 3,0 prosent, skriver Nordens Nyheter.Det fremgår av en konjunkturoppdatering fra IMF mandag, sammenlignet med Word Economic Outlook-rapporten fra april i år. Vekstmomentet i den amerikanske økonomien avtok i første kvartal på grunn av uvanlig tøft vintervær. Aktiviteten har tatt seg opp, men ikke tilstrekkelig for å utligne effekten i første kvartal, skriver IMF.Men ledigheten faller fra 6,2 prosent i 2014 til 5,9 prosent i 2015. Fondet venter at det vil ta lang tid før langsiktig ledighetstall kommer ned på historiske nivåer fordi bedre utsikter vil trekke folk som har gått ut av arbeidsstokken tilbake til markedet.Den langsiktige vekstraten ventes nå å være rundt to prosent i flere år. Årsakene til dette er demografiske forhold og beskjedne utsikter til produktivitetsvekst, ifølge fondet. dermed får vi lave renteer i USA, Europa og Norge i lang tid fremover.Veksten i år(2014)ventes bli 2,0 prosent i år, revidert ned fra 2,8 prosent i IMFs våren varsel fra april, skriver Nordens Nyheter.
DnB`s reiseråd til Brasil

Anne Stine Eger Mollestad(Foto:DnB)
Til tross for at Norge var sjanseløs på å kvalifisere seg til VM, er det en rekke nordmenn som i disse dager tar turen til fotballens mekka. De bør være obs på at det er forskjell på å gå på kamp på Fosshaugane og på Maracana. Årets VM avholdes i Brasil, et land som har store utfordringer med kriminalitet. Ta derfor dine forholdsregler for å unngå å bli robbet eller svindlet, er anbefalingen fra skadeleder i DNB Skadeforsikring, Anne Stine Eger Mollestad.
Les mer...

Svensk industri videre opp

Carl-Henric Svanberg(Foto:Volvo)
Industriproduksjonen i Sverige var opp 3,0 prosent i april sammenlignet med måneden før. På årsbasis steg industriproduksjonen 0,6 prosent Det viser tall offentliggjort onsdag, ifølge Bloomberg News.Ifølge SME Direkt var industriproduksjonen ventet å være opp 2,5 prosent på månedsbasis. På årsbasis var industriproduksjonen ventet å falle 0,8 prosent. Industriordrene falt 1,3 prosent over måneden og var ned 1,0 prosent på årsbasis, skriver Bloomberg News.
Moody`s senker DnB

Rune Bjerke(Foto:DnB)
Moody's Investors Service har i dag endret ratingutsiktene for en rekke europeiske banker på grunn av det nylig vedtatte BRRD (Bank Recovery and Resolution Directive), og SRM (Single Resolution Mechanism) i EU. Moody's har endret DNB Bank ASAs rating fra A1 stable outlook, til A1 negative outlook. Standard and Poor's Rating Services bekreftet DNB Bank ASAs rating på A+, stable outlook, 30. April 2014.
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Statoil leter i Australia | Bedre resultat for Moelven | Google svakere enn ventet | Laars Gullichsen best i Statoil | Statoil sparker fem hundre | Medisinpris til Norge | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste