Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Ny økonomisk nettavis
Stor kontrakt til Aker Solutions
Sterk passasjervekst i mars
Telia Aquires Siminn Danmark
Putin øker gassprisen
Mer eksport til vekstmarkeder
Ny medisinsk sjef i LHL
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis onsdag
16. april 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Stor kontrakt til Aker Solutions

Kjell-Inge Røkke(Foto.Aker SOlutions)
Meglerhusene Nordea Markets og DNB Markets påpeker også i sine analyser at kontrakten er dobbelt så stor som ventet, og Aker Solutions har nå 24 milliarder kroner i ordrereserve. - Det er kjempebra. Det er, så vidt jeg kan komme på, den største kontrakten noe norsk selskap har vunnet, og i alle fall den største Aker Solutions har fått, sier analytiker Chr. Frederik Lunde i Carnegie til DN.Han tar raskt forbehold om at det kan være noen større riggkontrakter. denne ukens kontrakt tilsvarer verdien av 30 dypvannsrigger, skriver Nordens Nyheter.

Norsk bussordre til Scania

Klas Dahlberg(Foto:Scania)
Scania skal levere 114 busser til offentlig transport til Setesdal Bilruter og Agder Buss AS . Totalt 89 kjøretøy vil bli levert i år og ytterligere 25 vil bli satt i drift i løpet av høsten 2016 . Ordren er den største som Scania noensinne har fått for busser og trenere i Norge . "Scania ble valgt på grunnlag av pris,kvalitet , drift og vedlikehold var viktige faktorer , " sier Alf Reidar Birkeland , L / L Setesdal Bilruter og Agder Buss prosjektleder for dette anskaffelser . "Scania var konkurransedyktig på pris og kvalitet, men det var i drift og vedlikehold som det scoret høyest . "Scania skal levere flere buss -og bussmodeller, inkludert Scania Citywide bybuss , Scania Omnicity 320 og 340 intercity busser samt sin Scania Higer A30 trener . Som en del av avtalen , vil Scania gi reparasjon og vedlikehold tjenester .-Denne ordren bekrefter Scania evne til å tilby helhetlige løsninger for en bredt spekter av persontransportbehov", sier Klas Dahlberg , Senior Vice President og leder for busser ved Scania . Alle de nye busser vil bli utstyrt med Scania Fleet Management, som er en internettbasert tjeneste for overvåking, analyse og kontroll av bilparken .
Norwegians åpnet base i Barcelona

Infosjef Anne-Sissel Skånvik(Foto:Norwegian)
Norwegian og spanske myndigheter markerte i dag åpningen av den nye basen in Barcelona. Den nye basen er viktig for Norwegians internasjonale vekst og Barcelona vil være strategisk viktig med sikte på fremtidige langdistanseflygninger. Dette er Norwegians sjette spanske base, sammen med Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas and Tenerife. Norwegian har også baser i alle nordiske land, samt i England, USA og Thailand. - Vi er fornøyd med at basen i Barcelona nå er operativ. Det er stor etterspørsel etter direkteflygninger til og fra Spanias nest største by. Barcelona er også strategisk viktig for oss fordi vi vurderer å starte langdistanseflygninger derfra i framtida, sier administrerende direktør Bjørn Kjos. I perioden mars til oktober forventer Norwegian å fly 700 000 passasjerer til og fra Barcelona. I samme periode i fjor, fløy 490 000 passasjerer med Norwegian inn og ut av den katalanske hovedstaden. - Vi feirer at Norwegian åpner base i Barcelona og er tilfreds med at selskapet ser på Barcelona-El Prat som en strategisk viktig del av sin framtidsstrategi, spesielt når det gjelder langdistanser. Norwegians base i Barcelona betyr nye arbeidsplasser i luftfarten, og hele turistnæringen, sier Ricard Font, leder i Barcelona Air Route Development og minister i Den katalanske regjering, skriver Nordens Nyheter.

Flere med på Earth Hour

Morten Schou(Foto:Hafslund Nett)
Under Earth Hour mellom klokken 20.30 og 21.30 lørdag 29. mars reduserte Hafslund Netts kunder strømforbruket med 155 megawatt. Det tilsvarer at de til sammen slukket 17 millioner sparepærer på 9 watt. - Resultatet viser at våre kunder er opptatt av klimasaken, miljø og energiforbruk, sier Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund Nett. - I fjorårets Earth Hour målte vi en nedgang i strømforbruket i denne timen på 96 megawatt, så det var altså vesentlig høyere oppslutning om Earth Hour i år.Oslo-kundene reduserte strømforbruket sitt med 5,7 prosent, tilsvarende 6,5 millioner sparepærer. Kundene i Asker og Bærum reduserte strømforbruket med 8,1 prosent, noe som tilsvarer 2,7 millioner sparepærer. Kundene i Romerike og Follo reduserte strømforbruket med 6,5 prosent, tilsvarende 4,4 millioner sparepærer. Kundene i Østfold reduserte strømforbruket med 5,5 prosent, og det tilsvarer 3,6 millioner sparepærer.- Tallene er hentet fra Hafslund Netts driftssentral, som overvåker strømtilførselen til 1,4 millioner mennesker i Oslo, Akershus og Østfold, opplyser Morten Schau. Finske Fortum Oy eier 34 prosent i Hafslund.
Finland neste for Putin

Andreij Illianov(Foto:Cato)
Hvis den russiske presidenten Vladimir Putin får sin vei i Ukraina, fortsetter han. Så står både Finland og Baltikum på russernes invasjonsliste, advarer sin tidligere Putin-rådgiver, i et intervju med den svenske avisen Svenska Dagbladet. Andrei Illiaronov var en av president Putins nærmeste rådgivere, som nå jobber i tenketanken Cato Institute i Washington. Han er dypt bekymret for hva som skjer i Ukraina og konsekvensene av krisen, skriver svenske avisen. Ifølge Illiarov hasr vestmaktene ikke forstått Putins verdensbilde, preget av hans bakgrunn i KGB under den kalde krigen. Han må stoppes i Ukraina, ellers vil han fortsette å prøve å gjenopprette Russlands historiske grenser inklusive Baltikum og Finland.Finland tilhørte Russland i 109 år, skriver SvD.

Ny nestleder i Norges Bank

Jon Nicolaisen(Foto: Norges Bank)
Jon Nicolaisen er i statsråd i dag tilsatt som visesentralbanksjef for en periode på seks år.Nicolaisen kommer fra stillingen som direktør for Stab i Norges Bank. Før dette var han direktør for Pengepolitikk. Nicolaisen har vært ansatt i Norges Bank siden 1995. Han har sosialøkonomisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo (1985) og har også innehatt stillinger i Finansdepartementet, OECD og Reserve Bank of New Zealand.Nicolaisen tiltrer stillingen 1. april 2014, skriver Nordens Nyheter.
Varsler hundre tusen ledige

Erna Solberg(Foto:Regjeringen)
Statsminister Erna Solberg advarte om mørke skyer over norsk økonomi da hun innledet regjeringens budsjettkonferanse mandag.Statsministeren viste til beregninger som viser at ledigheten vil stige i 2015.-Den anslås å stige til 3,75 prosent. Det er en del av en trendutvikling som viser at det er litt mer skyer rundt oss, sa Solberg under pressekonferansen som ble sendt på nrk.no.I desember oppga SSB at ledigheten var 3,6 prosent. Ifølge Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) vil det si at 99.000 personer var uten arbeid. Dersom Solbergs prognose stemmer, vil antall arbeidsledige nå 103.000 personer neste år.

Boligpriser stiger igjen

Christian V. Meyer(Foto:Effevent)
Boligprisene steg 0,9 prosent i februar sammenliknet med januar 2013, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene 0,3 prosent i forhold til januar (se forklaring i faktaboks). - Den positive tendensen vi så i januar forsterket seg i februar måned. Boligprisene stiger normalt i februar, men veksten ble sterkere enn ventet, sier administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) Christian Vammervold Dreyer til Dagens Næringsliv.
Lavere norsk vekst

Svein-Egil Hoberg(Foto:NIMA)
I februar ble færre ansatt i norsk industri,viser en undersøkelse NIMA - Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk og Danske Bank har gjort blant innkjøpssjefene i norske bedrifter. Innkjøpssjefindeksen PMI sank fra 52,8 til 51,0 i februar. Indeksen er en indikator på aktiviteten i økonomien og er inndelt i fem delindekser. – Det er et fall i sysselsettingsindeksen som trakk hovedindeksen ned, sier Svein-Egil Hoberg i NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk, som utarbeider indeksen sammen med Danske Bank. Indeks for sysselsetting falt fra 53,6 til 46,3. Indekstall over 50 indikerer vekst, mens tall under 50 kan bety nedgang. Delindeksen er på det laveste nivået siden juni 2012.– Det er en reduksjon i antallet bedrifter som melder om flere ansatte, mens det er tilsvarende flere som melder om færre ansatte, sier Hoberg. Nullekst Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank er overrasket. – Nedgangen er overraskende fordi det er vekst i de andre delindeksene. En årsak kan være at bedriftene i januar kom i gang etter en rolig desembermåned og ansatte flere, for så gå tilbake til det normale i februar, sier Jullum. Jullum sier at PMI-tallene for februar i stor grad stemmer overens med andre målinger, som for eksempel Statistisk sentralbyrås (SSB) konjunkturrapport. SSBs sysselsettingsindeks landet på 49,6 i forrige kvartal.

SAS har bedre punktlighet

Rickard Gustafson(Foto.Peter Knutson/SAS)
Norwegian hadde en punktlighet på 72,1 prosent årets første måned, skriver danske Jyllands-posten, som viser til beregninger fra Fligthstats.com. Det Bjørn Kjos-eide selskapet havner dermed på 31. plass på januar-listen over punktligheten til 33 europeiske flyselskap, kun slått av russiske Transaero og UTair Aviation. Til sammenligning oppnådde SAS en punktlighet på 82,3 prosent, viser den ferske statistikken. Ifølge definisjonen må flyet ankomme gaten maksimalt 15 minutter etter tidstabellen for å være punktelig. Jyllands-posten skriver at Norwegians egne beregninger viser en punktelighet på 78,3 prosent i januar, men at dette skyldes en annen beregningsmetode.
Chairman of Alenia Aermacchi

Giancarlo Grasso( Photo:Alenia Aermacchi)
Giancarlo Grasso appointed Chairman of Alenia Aermacchi which plays key roles in world-class programs like Eurofighter Typhoon, the F-35 Joint Strike Fighter and the Neuron European UCAV demonstrator. It also plays leading roles in commercial aircraft programs through designing and building advanced aerostructures for state of the art airliners including the Airbus A380, Boeing 787 Dreamliner and the latest Bombardier CSeries. Eurofighter Typhoon aircraft from the UK’s Royal Air Force are at Nellis Air Force Base in Nevada in january to take part in one of the world’s leading air-to-air combat training exercises which begins this week. Red Flag is the United States Air Force's premier air-to-air combat training event. Participants typically include both US and allied nations' combat air forces. The exercise gives pilots the experience of mulitple, intensive air sorties in the safety of a training environment. This year, as well as the Eurofighter Typhoon FGR4’s from 6 Squadron based at RAF Leuchars, there will also be Tornado GR-4s and an E-3D Sentry from the UK. The Royal Australian Air Force are expected to send F-18s and an E-7. The allied nations will augment and perform alongside a contingent of US aircraft.The Board of Directors of Alenia Aermacchi, during today’s session held in Turin, has taken note of the resignation of Chairman Amedeo Caporaletti and appointed Giancarlo Grasso as the new Chairman.

DnB overlater kort til Eurocard

Morten Guldhaug(Foto:DnB)
DNB har inngått avtale med Eurocard om overtagelse av DNBs kredittkort til bedrifter i Norge. Overtagelsen vil ikke få nevneverdige konsekvenser for kundene, som fortsatt vil få et av markedets beste korttilbud også i fremtiden. - Vi har vurdert flere alternativer for hvordan våre kredittkortprodukter til bedrifter i Norge skal utvikles og driftes videre. Etter en samlet vurdering har vi kommet til at den beste løsningen er å få på plass en konkurransekraftig ekstern leveranse og samtidig overdra kundeporteføljen til en samarbeidspartner. Vi er glade for at det er en profesjonell aktør som Eurocard som overtar, sier Morten Guldhaug, direktør for DNB Finans.
Les mer...
Større forventninger i USA

Janet Yellen(Foto:Fed)
De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor (ISM) steg ddenne uken. ISM-Indeksen steg til 54,4 i januar fra 53,0 måneden før, ifølge TDN Finans På forhånd var det, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News, ventet en indeks på 53,7. Likevel falt børsene i New York noe tilbake.Samtidig ble de overraskende sterke tallene fra desember nedjustert fra den opprinnelig rapporterte veksten på 238.000 til en vekst på 227.000 nye jobber. Tirsdag endte Wall Street i pluss, etter et kraftig fall mandag som fortsatte den svake trenden fra januar. Torsdag analyseres kvartalsresultater fra flere store selskaper,som Twitter og Disney. Særlig er det knyttet spenning til Twitters resultat, som er det første etter selskapets børsnotering ifjor.

Norsk optimisme øker

Svein-Egil Hoberg(Foto:NIMA)
Norge nyter nå godt av lavere ledighet og vekst hos våre handelspartnere i Europa, slik Nordens Nyheter skrev i forrige uke.PMI-indeksen for januar viser høyere aktivitet i industrien. Ordreinngang og sysselsetting øker. PMI`s indeks for innkjøpssjefer steg til 52,8 i januar fra 51,4 i desember. Indeksen baserer seg på norske innkjøpssjefenes behov for varer og tjenester, og gir et øyeblikksbilde av temperaturen i økonomien.
Les mer...
Skandiabanken beste storbank

Magnar Øyhovden(Foto:Skandiabanken)
Skandiabanken er kåret til vinner av Norges Beste Banker 2013 i regi av Norsk familieøkonomi. Det betyr at banken samlet sett kunne tilby norske bankkunder de beste betingelsene i fjor, sier sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen til Nordens Nyheter.Skandiabanken har solide betingelser sparing; boliglån utover to millioner kroner, og er jevnt over god i de fleste andre kategoriene. Norsk Familieøkonomi er bekymret for at konkurransesituasjonen i banknæringen i Norge ikke fungerer. Alle bankene er mer enn fornøyd med den høye inntjeningen de har, og forblir i den behagelige situasjonen næringeen befinner seg i, sier Reid Krohn-Pettersen i Norsk Familieøkonomi.
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Ny økonomisk nettavis | Stor kontrakt til Aker Solutions | Sterk passasjervekst i mars | Telia Aquires Siminn Danmark | Putin øker gassprisen | Mer eksport til vekstmarkeder | Ny medisinsk sjef i LHL | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste