Redaksjon
Forsiden
Shell kutter i Norge
Saabs overskudd halvert
IMD Cooperates with Burson Marsteller
Svensker ler av Kringkastingsrådet
Statkraft gir en halv million
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis tirsdag
28. april 2015
    Penger Politikk Kultur IT    

Næringsliv
Tulipaner på glassbordet
Kunstneren Anne Weiglin setter fokus på evige verdier på Galleri Kampen i Oslo og sier til Nordensnyheter.no at hun maler de nære ting i kontrast til den pågående finanskrisen. Datter av kunstmaler Eigil Weiglin er en fin kolorist som stiller ut i Oslo frem til 16. november.

xxx
Kunstmaler Eigil Weiglin(Foto:Akerberg.no)

Anne Weigling (63),som maler de nære ting omkring oss i olje, har vist en stabilitet  med smame motivvalg gjennom mange år. Hun husker den forrige finanskrisen fra 1987 til 1992 og sier at hun ikke bryr seg om at priser og etterspørsel svinger. Anne Weiglin  overtok sin fars galleri ved siden av maleren Knut Rumohr ved siden av Henrik Ibsens leilighet i Arbiens gate. Hun sier at leieprisene har økt dramatisk i Henrik Ibsens gate, men hun liker den faste arbeidstiden i et miljø som hun vokste opp med fra hun var liten pike.

Blomstrende hager

Anne Weiglin åpnet sin utstilling 25. oktober og holder åpent på Galleri Kampen til 16. november. Hennes forrige utstilling var på Galleri gerner i Oslo, og hun har gjennomgående priser som kunstkjøpere kan leve med. Maleriet "Tulipnaer på glassbordet", har endret titel til " Bukett på glassbordet"(foto på forsiden) på utstillingen på kampen, og dette oljemaleriet koster NOK 19.000,- som må anses som svært god investering under finanskrisen. Hennes naturbilder har de samme friske fargene og en særlig ungdommelighet, inspirert av de mange  somrene i Melsomvik i Vestfold, som har inspirert kunstneren i alle år. Det største maleriet "Sommer "(150x125 cm) koster NOK 38.000,-, som også er det dyreste på en gjennomgående god og koloristisk utstilling.

Tredje gang

Anne Weiglin stiller ut for tredje gang på Galleri kampen etter  mer enn tjueto separatutstillinger i Norge. Hun har deltatt på Statens Høstutstilling seks ganger, og er kjøpt inn av Norsk Kulturråd, Museet for samtidskunst, Statoils kunstsamling, Høgskolen i Oslo og Norsk Rikskringkasting. Kunstneren Anne Weiglin er utdannet ved  Statens Håndtverks- og kunstindustriskole i 1967 og Statens Kunstakademi i 1972, for deretter å la seg inspirere av Italia og Spania. På Galleri Kampen kan du kjøpe en rekke mindre malerier med  fargerike hage- og skjærgårdsmotiver for  seks og sju tusen kroner stykket, noe som trolig må anses som en særdeles god investering med tanke på fremtiden, der de evige verdier trenger seg på i Anne Weiglins fargerike og Claude Monet-liknende verden.Publisert: 02.11.2008 00:12 av Nils Petter Tanderø, kunstanmelder


[ Redaksjon | Forsiden | Shell kutter i Norge | Saabs overskudd halvert | IMD Cooperates with Burson Marsteller | Svensker ler av Kringkastingsrådet | Statkraft gir en halv million | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste